Petra De Sutter en Etienne Vermeersch vallen in de prijzen op PRoF Awards

Artikel
belga

Professor Petra De Sutter en professor Etienne Vermeersch zijn in de prijzen gevallen op de PRoF Awards in Poperinge. PRoF is een denktank die zich bezig houdt met innovatieve concepten en toepassingen voor de zorgsector.

De Sutter won de Award voor Research in de Zorg, Vermeersch kreeg een Special Honorary Award. De organisatie bestaat zeven jaar en groeide in die periode van 40 naar 430 leden, vooral mensen uit de zorgsector. Jaarlijks komen ze samen op hun PRoF Lucas Themadagen waar ze hun awards uitreiken. Die verloopt volgens een stemming onder de leden van de denktank.

De prijs voor Research in de Zorg ging naar professor Petra De Sutter voor haar werk op het gebied van fertiliteitsonderzoek. Ze is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis van Gent waar ze bezig houdt met cyclusstoornissen en vruchtbaarheidsproblemen. De Sutter, zelf een transgender, is ook politica bij Groen. Een van de redenen waarom ze prijs kreeg, is omdat PRoF uitkijkt naar hoe ze oplossingen kan aanreiken rond haar studiegebied vanuit de politiek.

Professor Etienne Vermeersch kreeg een Honorary Award voor zijn bijzonder maatschappelijk belang. De Zelfmoordlijn kreeg dan weer de Award voor de beste Organisatie in de Zorg.

Die twee prijzen sloten goed aan bij het thema van het tweedaags colloquium, want dat ging over vereenzaming. Rond de 15 procent van de 65-plussers leeft in vereenzaming maar frappanter is dat ook bijna een kwart van de jongeren vaak geconfronteerd worden met eenzaamheid. PRoF wil het hele jaar inzetten op dat thema en vereenzaming bespreekbaar maken, want er heerst nog te vaak een taboe rond eenzaamheid, vinden de initiatiefnemers.